Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Virksomheder

Google bygger datacenter i Fredericia

21. november 2018

Først var det Apple, der ville bygge et datacenter i Viborg. Så ville Facebook bygge et datacenter i Odense. Nu er det så Googles tur til at bygge et datacenter på dansk jord. Google vil bygge et datacenter til 4,5 milliarder kroner tæt ved Fredericia.

Selvom det først er kommet frem nu, så har planerne om et dansk Google datacenter været undervejs i over tre år. Google og Fredericia kommune fik allerede kontakt i 2014 igennem Invest in Denmark, og Google købte grunden, som datacenteret skal bygges på, tilbage i 2015.

Hvorfor faldt valget på Fredericia?

Ifølge Google er det ikke tilfældigt, at valget er faldet på Fredericia. Googles danske direktør, Malou Aamund, udtaler, at de anser Fredericia som en attraktiv erhvervskommune med dygtig ledelse og adgang til kvalificeret arbejdskraft. Han nævner desuden at Google ser frem til et langt samarbejde med kommunen og andre institutioner og virksomheder i lokalområdet.

Nyt datacenter skaber arbejdspladser i Fredericia

Googles nye datacenter i Fredericia skaber til at starte med 1500 nye arbejdspladser i opstartsfasen – 1500 mand som skal hjælpe med at bygge store bygninger i flere etager, som bliver til Googles datacenter. Efterfølgende kommer der dog til at mangle yderligere 150-250 datafolk, når første del af datacenteret står færdigt og bliver taget i brug i 2020. Det er dog ikke kun Google, der kommer til at mangle arbejdskraft i det nye datacenter. Det nye datacenter vil også skabe nye jobs inden for retail, hotel og transport i nærområdet – det estimeres at kunne kaste omkring 700 jobs af sig. Derudover har Google planer om at investere i forskellige uddannelsesaktiviteter i området. En ny nabo som Google kan altså kun være gavnligt for lokalområdet i Fredericia.

Fokus er på grøn energi

Når Google begynder byggeriet på et 46.000 kvadratmeter stort datacenter mellem Fredericia og Taulov, er der desuden fokus på at gøre det til det mest energivenlige datacenter i Danmark nogensinde, deriblandt ved lade energiforbruget styre af machine learning-systemer. Google har desuden planer om at investere i grøn energi i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *