Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Sådan får I bevæget jer i pauserne

4. august 2020

I dag er der rigtige mange jobs, hvor man sidder stille hele dagen. Mange kører på job, sidder stille foran en computer hele dagen og går derefter hjem og smider sig foran TV’et. Lyder det bekendt?

Det kan være svært at overskue at få bevæget sig efter arbejde. Men har I nogensinde overvejet at bevæge jer i arbejdspauserne?

Derfor skal I bevæge jer

Den bedste grund til at bevæge sig er, at det er godt for ens helbred. Vores kroppe er ikke skabt til at sidde stille hele dagen, og i længden kan det stillesiddende arbejde få fysiske konsekvenser i form af ryg- eller nakkesmerter for den enkelte ansatte.

Derudover kan bevægelse faktisk være et rigtig godt produktionsredskab. Det er nemlig ikke kun godt for kroppen at få bevæget sig – det er også gavnligt for hjernen! Der er flere fysiske tilstande, der bliver inaktive, når vi ikke bevæger os. Fx reduceres de enzymer, vi bruger til at nedbryde fedt med, med 90%, når vi sidder måde!

På samme måde som kroppen bliver mere inaktiv i stilstand (okay – det blev yderst logisk), sker det samme med hjernen (ikke helt lige så logisk, vel?). Når man er aktiv og ens hjertefrekvens stiger, frigøres nogle neurotransmittere i hjernen, som gør, at vi kan tænke bedre. Smart, ikke?

Bordtennis

Det kan være svært at skabe nye traditioner og vaner på en arbejdsplads, hvor der allerede eksister en kontorkultur. Det er derfor nogle gange allernemmest at skabe nye vaner ved at få en ny genstand at gøre det omkring. Et bordtennisbord er den perfekte tilføjelse på et kontor, hvor de ansatte sidder stille hele dagen. Og en af de gode ting ved bordtennis er også, at man ikke behøver at være vildt god for at deltage – og så kan man spille mange ad gangen!

Gåtur

Hvis du ikke kan lokke dine chefer til at investere i et bordtennisbord, kan du altid forsøge at forslå dine kollegaerne, at I begynder at gå en tur, når der kommer pause. Det giver god energi til hjernen at komme lidt ud – og så er det især dejligt i sommerhalvåret!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.