Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Sådan indretter du et mødelokale

30. juni 2021

Et mødelokale skal skabe de bedst mulige rammer for effektive møder – uanset om det er med kunder, samarbejdspartnere eller blot interne møder med chefer eller kolleger. Et godt mødelokale er således både kreativt og funktionelt – et sted, hvor mange mennesker kan mødes og drøfte fælles mål og værdier. Indretningen har stor indflydelse på, om mødelokalet er et funktionelt ét af slagsen – og vi har derfor her samlet vores absolut bedste tips til, hvordan du kan indrette et funktionelt mødelokale.

Klarlæg behovene

I første omgang er det vigtigt, at du klarlægger, hvad behovet er: hvad skal rummet primært bruges til? Det kan give dig svar på spørgsmål til, hvor mange personer, der skal være plads til, hvilken teknologi, der er brug for og hvilke andre ting, der er nødvendige i lokalet – og det er vigtige ting, når du skal indrette et mødelokale. Hvis der f.eks. er behov for at kunne flytte rundt på møblerne, bør du prioritere små borde, der kan kobles sammen frem for et mere traditionelt, langt mødebord. Hvis der skal være behov for at vise præsentationer, billeder, videoer og lignende, så er det vigtigt, at rummet indeholder det nødvendige udstyr i form af skærm, projektor, computer eller hvad der ellers kunne være behov for. Rummet skal indeholde alt det, som skal bruges, når det bliver taget i brug.

Sørg for gode lys- og lydforhold

Gode lys- og lydforhold er især vigtige ude i kontoret – især hvis der er tale om et såkaldt storrumskontor. Det er dog også meget vigtige elementer i et mødelokale. I forhold til lyset, skal der være lys til formålet. Hvis der skal arbejdes med papirer, skal der være mulighed for koncentreret lys på bordet, hvorimod der kan være behov for at dæmpe lyset ved præsentationer. Lyset skal altså passe til de aktiviteter, der skal foregå i rummet. I forhold til lyden, skal det naturligvis være behageligt at befinde sig i rummet – på trods af mange deltagere i mødet. Der kan f.eks. være behov for forskellige tekstiler til at gøre rummet mere akustisk behageligt. Hvis der dog skal foregå hemmelige møder og snakke i rummet, kan det være en idé at investere i lyddæmpning, så folk uden for lokalet ikke kan følge med i de samtaler, der sker inde i mødelokalet.

Teknologien skal være på plads

Teknologien spiller i dag en kæmpe rolle i nærmest alle facetter af virksomhedens drift – og her er møder ingen undtagelse. Teknologi bør derfor være en integreret del af indretningen fra begyndelsen for at sikre de optimale forhold uden at man går og snubler i kablerne. Teknologien skal inddrages efter behovet. Hvis der f.eks. er behov for præsentationer, skal der skærm, projektor, computer eller lignende til. Hvis der er behov for at alle deltagere har egen computer med, skal der være stikkontakter nok til at alle kan bruge deres oplader. Hvis der i stedet er behov for at holde online møder, bør der også være udstyr til dette. Det er derfor vigtigt, at man klarlægger behovene, så man kan indrette mødelokalet med det helt rette AV-udstyr til mødelokaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.