Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Politik

Facebook bliver sagsøgt efter Cambridge Analytica-skandalen

20. december 2018

Statsadvokaten i Washington D.C. har besluttet at sagsøge Facebook efter Cambridge Analytica-skandalen, som kom frem tidligere i år.

I marts 2018 kom det frem, at Cambridge Analytica, som er en amerikansk konsulentvirksomhed, havde brugt data fra mere end 50 millioner Facebook-brugere (uden deres samtykke) til at målrette annoncer mod disse brugere. Det var efter sigende disse annoncer, der var med til at få Donald Trump valgt som præsident i USA. Facebooks regler tillader dog ikke, at tredjepart anvender data indsamlet på det sociale media til kommercielle formål. Det var dog det, der i allerhøjeste grad var tale om her. Cambridge Analytica benægter dog at materialet blev brugt til dette formål.

Efter skandalen for alvor gik i gang, er Cambridge Analytica gået konkurs og er lukket ned. Indtil videre har Facebook dog ikke mærket de store konsekvenser af skandalen. Antallet af profiler på det sociale medie har været stabilt og har ikke ændret sig markant siden skandalen. Tværtimod har Facebook kun fået flere brugere.

Nu har statsadvokaten dog valgt at skride ind og sagsøge Facebook for at have vildledt brugerne om deres datasikkerhed og for ikke at have overvåget tredjepartsapplikationer tilstrækkeligt. Det er første gang, at de amerikanske myndigheder forsøger at straffe Facebook for deres medvirken i Cambridge Analytica-skandalen. Statsadvokaten i Washington D. C. udtaler, at de ønsker at holde Facebook ansvarlig for at blotlægge millioner af brugeres personlige informationer og de håber at sagen vil få Facebook til at passe bedre på sine brugeres informationer i fremtiden.

Facebook har dog allerede efter skandalen ændret indstillingerne for, hvilke data tredjepart kan skaffe sig adgang til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.