Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Virksomheder

Facebook afslører algoritmen for dit newsfeed

2. april 2019

Facebook offentliggør nu den algoritme, der bestemmer, hvad du skal se i dit newsfeed på Facebook.

Det sker på baggrund af en masse kritik, som Facebook har modtaget i et langt stykke tid. Facebook bestræber sig nu på at overdrage mere kontrol til brugerne og skabe større transparens over for brugerne.

Facebook afslører algoritmen, som automatisk bestemmer, hvad brugeren får at se i newsfeedet. Det sker med funktionen ”Hvorfor ser jeg dette?”, som langsomt begynder at kunne ses ved hver enkelt opslag i newsfeedet. På den måde kan brugerne hurtigt og nemt få indblik i, hvorfor de netop lige får dette bestemte opslag frem i deres newsfeed. Det kan være fordi du er venner med forfatteren af et opslag, du ofte kommenterer opslag, der minder op det opslag, du har fået eller fordi opslaget ofte likes af personer, der har samme interesser som dig.

Ifølge John Hegemann, der er Facebooks head of news, vil den nye funktion ikke kunne fremvise alle de titusindvis af input, som algoritmen arbejder med, men det er nok til at brugeren kan få en ordentlig indsigt i begrundelsen for de valg, som Facebooks algoritme tager. ”Vi har forsøgt at fokusere på de vigtigste signaler, som spiller den største rolle i beslutningen om, hvorvidt en bruger skal se en postering eller ej”, siger John Hegemann.

Den nye funktion giver dog ikke kun mulighed for at se, hvorfor man får præsenteret de forskellige opslag i ens newsfeed. Man får også mulighed for at ændre i opslagene. Man kan for eksempel fravælge bestemte slags opslag, tilvælge andre og prioritere nogle opslag anderledes. Man får dermed ikke kun mere indsigt i, hvorfor man får vist bestemte ting, men får i højere grad også selv medbestemmelsesret over indholdet, der vises i ens newsfeed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *