Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Virksomheder

Danmark skal teste 5G-netværk

26. februar 2019

Der er en afløser på vej til 4G (LTE-netværket), og den hedder overraskende nok 5G.

5G siges at blive et meget nyttigt netværk, da det vil tillade op til 10 gange højere overførselshastigheder mens antallet af forbindelser tidobles. Responstiden på netværket vil også sænkes til under en tyvende del af det, den er i dag på 4G-netværktet.

Ifølge Jesper Hansen, som er administrerende direktør i Telenor Danmark, vil 5G-teknologien åbne for helt nye effektiviserings- og digitaliseringsmuligheder i erhvervslivet og den offentlige sektor til gavn for danskerne. Han udtaler at de vil bruge testområderne til at blive klogere på mulighederne, som 5G-teknologien kan give – og han er desuden overbevist om at 5G-teknologien med din høje kapacitet, høje hastigheder og hurtigere svartider sammen med IoT (Internet of Things) og AI (Artificial Intelligence eller kunstig intelligens) kan være en katalysator for innovation inden for mange sektorer i Danmark og rundt omkring i resten af verden.

Men 5G-netværket skal først testes igennem, før det kan blive hverdag for os – og Telenor har valgt at teste den nye 5G-teknologi af i Danmark. Det betyder at Danmark snart får landets første livetest af 5G-netværket, og nogle af os kommer til at opleve de højere hastigheder og hurtigere svartider, inden det bliver hverdag for os – ligesom med 4G-netværket for år tilbage.

Det er Telenor og Nokia, der sammen står for testen i Danmark, og testen vil foregå via Telenors og Telias fælles mobilnetværk. Testen er planlagt til at skulle begynde i andet kvartal af 2019.

Telenor og Nokia er på nuværende tidspunkt godt i gang med at planlægge og forberede testlokationerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *