Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Virksomheder

Amazon på vej til Danmark

19. november 2018

Der er blandede følelser, når Amazon sætter kursen mod Danmark. Der er jo stor forskel mellem forbrugernes holdninger og så de mange virksomheder, som lever af indtjeningen, som deres webshop indbringer.

Forbrugernes holdninger til et dansk Amazon

Mange forbrugere ser naturligvis det gode ved at få Amazon til Danmark. Produkterne er billige og alle samlet ét sted. De har kun brug for at gå ét sted hen for at få alle deres behov dækket. Indtil videre har det dog ikke udelukkende været attraktivt for danske forbrugere at handle på Amazon, hverken på den tyske, den amerikanske eller den britiske version. For selvom produkterne er billige, så kan det ikke altid svare sig, når fragten koster en bondegård. Men med en dansk webshop og tilsvarende lager i Norden ændrer dette sig, så snart Amazon kommer til Danmark. Ikke nok med at priserne fortsat vil være i bund, som i de andre lande, så vil fragten formodentlig også følge trop. Det kommer forbrugerne til gode.

Virksomheders holdninger til et dansk Amazon

Men det samme kan desværre ikke siges om de danske webshops. Amazon har nemlig en tendens til at overtage markedet, når de træder ind på et nyt. I Tyskland har Amazon for eksempel sat sig på 46 procent af markedet for e-handel, siden Amazon åbnede en tysk webshop i 2015. Det samme har alle forudsætninger for at ske i Danmark.

De danske webshops har to strategier i kampen mod Amazon: kæmp imod eller sælg varer på Amazon. Selvom Amazon sidder på 46 procent af markedsandelene i Tyskland, så er der stadigvæk håb for andre virksomheder. En etableret webshop med loyale kunder kan sagtens klare sig på det danske marked, hvis de vælger at tage kampen op med Amazon. Et dansk Amazon behøver dog ikke at være dødsstødet for danske webshops. Amazon er jo en markedsplads, hvor forhandlere kan sælge deres produkter. En dansk webshop kan således overleve, hvis denne vælger at sælge sine produkter på Amazon i stedet for.

Hvornår (og hvordan) kommer Amazon til Danmark?

Det vides endnu ikke, hvornår eller hvordan Amazon vælger at træde ind på det danske marked. Truslen mod danske webshops kommer i høj grad an på, hvilke produktkategorier, Amazon vælger at tilbyde her i landet. Hvis Amazon vælger at gå all-in på det danske marked med kategorier som f.eks. boligtilbehør, elektronik og mode, så kan Amazon i den grad indtage markedsandele i Danmark. Det kan dog være, at Amazon kun indtager det danske marked med deres Amazon Prime streamingtjeneste, som de gjorde i Singapore eller at de kun går på markedet med e-bøger til deres Kindle som i Holland. I så fald er Amazon kun en trussel mod begrænsede markeder, som f.eks. streamingtjenestemarkedet og e-bogsmarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *