Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Skab rammerne for et godt arbejdsmiljø

29. januar 2019

Det er meget vigtigt at have et godt arbejdsmiljø – det er sådan man blandt andet undgår mange sygedage og dårlig stemning på kontoret. Medarbejdere er desuden også mere effektive, når de går glade på arbejde frem for hvis de ser det som en sur pligt, der bare skal overstås.

Rammerne om et godt arbejdsmiljø handler ikke kun om at medarbejderne skal kunne enes indbyrdes. Det handler lige så meget om forholdet mellem medarbejder og arbejdsgiver. Arbejdsgiveren har derfor en meget vigtig rolle i forhold til arbejdsmiljøet – og det er ham der kan skabe rammerne for et godt arbejdsmiljø.

Her har vi samlet et par tids til, hvordan man som arbejdsgiver eller leder kan skabe rammerne for et godt arbejdsmiljø og dermed holde på de gode ansatte.

Lyt til de ansatte

Nogle ansatte kan have nogle guldkorn gemt oppe i ærmet, som ikke bare kan forbedre jeres hverdag, men måske endda forbedre jeres firma på en eller anden måde. Det er derfor vigtigt at man som leder husker at lytte til de ansatte, så de føler at de bliver hørt og måske også har noget at skulle have sagt, når noget ikke fungerer. Ansatte, der har et godt forhold til deres ledere og føler at de bliver hørt, har et meget bedre arbejdsmiljø end de ansatte, der føler at de blive ignoreret. Grunden hertil er selvfølgelig at en medarbejder, der gentagne gange prøver at komme i kontakt med en leder, men hele tiden bliver ignoreret, hurtigt holder helt op med at kontakte ledelsen med sit problem og søger nye veje i stedet for. Virksomheder kan altså miste mange gode medarbejdere ved at ignorere de ansatte.

Ryst de ansatte sammen

Nogle ansatte arbejder meget sammen og andre knap så meget. Uanset om man ser hinanden tit eller sjældent, så er det vigtigt at alle kan arbejde sammen med alle. Som leder kan man sørge for at alle kan samarbejde med alle ved at alle kender hinanden – og det kan gøres på flere måder. En ryst-sammen-tur er en oplagt mulighed, hvis de ansatte samles i et nyt projekt eller arbejdsgruppe og først skal lære hinanden at kende. En anden måde kontinuerligt at ryste kolleger sammen på er for eksempel igennem fælles spisning eller andre fælles aktiviteter. En dag om ugen, hvor der bliver serveret mad udefra, så alle spiser sammen eller en dag på fodboldbanen er også gode muligheder for at skabe nye bekendtskaber i firmaet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.