Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Sundhed

Prioritér sundhed i din virksomhed

12. november 2018

Sunde ansatte er en fordel for enhver virksomhed. De sunde og tilfredse ansatte har nemlig færre sygedage og et større overskud i hverdagen. En prioritering af sundhed kan således føre til øget produktivitet blandt medarbejderne.

Der findes mange måder at få sundhed ind i arbejdslivet på. Herunder finder du et par tips og tricks til, hvordan du kan prioritere sundhed i din virksomhed.

Få motion ind i arbejdsdagen

Det kan være svært som chef at bestemme over sine ansattes privatliv. Du bestemmer jo kun, hvad de skal lave på arbejdspladsen, ikke hjemme i deres egen stue. Der er dog flere virksomheder, der er begyndt at inddrage motion i løbet af arbejdsdagen i form af for eksempel gåbånd eller motionscykler ved skriveborde, så de ansatte kan dyrke motion, imens de får lavet deres daglige opgaver. Det kræver dog at dine ansatte har et arbejde, der gør det muligt for dem at dyrke motion imens. Kontoransatte, der alligevel tilbringer hele dagen på en stol, kan med fordel benytte sig af en motionscykel imens. På den måde får de ansatte dyrket motion i arbejdstiden. Motion er ikke bare godt for sundheden, men giver også dine ansatte et større overskud til andre arbejdsopgaver på grund af frigivelsen af endorfiner. Du får på den måde mere produktive ansatte bare ved at skifte stolen ud med en motionscykel.

Tilbyd massageordninger

Mange døjer i perioder med rygproblemer eller lignende, som kan koste virksomheden dyrt i sygedage og kiropraktorbesøg i arbejdstiden. En massageordning i virksomheden kan løse de værste problemer for ansatte med rygproblemer eller lignende, og give de ansatte fornyet energi til arbejdsopgaverne.

Lav et samarbejde med et fitnesscenter

Mange ansatte har enten ikke tid eller vil ikke bruge penge på et medlemskab i et fitnesscenter. Du kan som arbejdsgiver dog hjælpe dine ansatte på vej ved at samarbejde med et fitnesscenter og give dine medarbejdere en fordelagtig pris. Det kan være at fitnesscenteret virker mere tillokkende, når arbejdsgiveren betaler halvdelen eller måske endda mere end det.

Overvej en frokostordning

Mange af de ansatte har madpakker med eller køber færdigretter som sandwiches og lignende på spisesteder i nærheden af arbejdspladsen. Det er dog ikke altid en sund løsning i længden. En frokostordning i virksomheden giver dig mulighed for at servere sund og næringsrig mad for dine ansatte, som giver dem den fornødne energi til at udføre deres arbejdsopgaver på bedste vis.

Prioritér sundhed

Det er en god idé at prioritere sundhed i virksomheden. Det giver de ansatte større overskud i hverdagen og kan øge produktiviteten markant.  Så selvom massageordninger og fitness-medlemskaber er endnu en omkostning for din virksomhed, så kan det i sidste ende være godt givet ud, hvis de ansatte bliver mere motiverede og effektive.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.