Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Ledelse

Dette skal du huske i forhold til SKAT, når du ansætter din første medarbejder

11. marts 2019

Har du startet et firma og lige ansat din første medarbejder? Så vær opmærksom på at overholde reglerne for skat, så du ikke skaber et problem, du senere fortryder. 

 

1) Registrer dig som arbejdsgiver på virk.dk.  

Virk er en webportal, som forsyner virksomheder med digital adgang til det offentlige. Der er derfor her, mange indberetninger finder sted. Derudover leverer Virk en masse brugbar information for virksomheder.
 

2) Hav adgang til eindkomst 

For at være et lovligt registreret firma i Danmark, skal man være registreret på eindkomst. Eindkomst er et register, som administreres af SKAT. Det er herinde, man indberetter om tiltag som løntimer og -indtægt. 
 

3) Indberet og betal skat hver måned 

Når du er oprettet i systemet, skal din registrering holdes ved lige månedligtDu kan dog ansatte en bogholder eller revisor, hvis du synes, systemet virker kompliceret.
 

4) Lav lønseddel til dine medarbejde 

Som arbejdsgiver skal du hver måned give dine medarbejdere lønseddel. Når du laver en lønseddel, skal du huske at inkludere alle relevante oplysninger. Derefter skal du huske at afregne A-skat, am-bidrag og ATP af beløbet.  

A-skat er den skat, du betaler af din A-indkomst, altså den indkomst, som udgør den største del på din lønseddel.  

Am-bidrag er arbejdsmarkedsbidrag. Skatten udgør 8% af lønnen og trækkes fra før A-skat.  

ATP er arbejdsmarkedets tillægspension. Det er en pensionsordning for alle danske lønmodtagere, som skal betales af arbejdsgiveren. Bidraget varierer fra situationen til situation. 
 

5) Personalegoder 

Ifølge lovgivningen må personalegoder, som er direkte forbundet til arbejdet, koste op til 6.200 kr. Disse personalegoder kan fx være avis til arbejdet, delvist betalt kørekort og betalt mad og drikke ved overarbejde. Hvis det samlede beløb overstiger de 6.200 kr., så skal medarbejderen betale skat heraf.  

Ting som fri mobil, gratis mad og firmabil registreres ved A-skat og am-bidrag.  

Andre tiltag er skattefri som fx brobizz, firmafester eller parkeringsplads. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *