Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Vælg den rigtige bogholder til din virksomhed

19. december 2018

En bogholder eller revisor er en vigtig del af enhver virksomhed. Økonomien er jo hele grundlaget for en virksomhed i første omgang.

Det er dog de færreste små og mellemstore virksomheder, der har råd til at ansætte en fast bogholder og revisor til at klare virksomhedens regnskaber. Det er dog stadig nødvendigt – det er nemlig ikke alle og enhver, der kan stå for en virksomheds økonomi!

Vælg en ekstern bogholder

Hvis du mangler en bogholder og revisor i din virksomhed, men ikke har råd til at ansætte én fuldtid, så er en ekstern bogholder den optimale løsning. En ekstern bogholder og revisor tager sig af alle dine bogførings- og revisionsbehov. Der er her eksempelvis tale om udarbejdelse af budgetter, udarbejdelse af løn, opgørelse af moms og øvrige indberetninger til SKAT og offentlige myndigheder, udarbejdelse af årsregnskaber samt rådgivning. Det sparer dig tid og penge på bundlinjen, fordi du ikke skal ansætte endnu en medarbejder, og du kan dermed fokusere på dine egne arbejdsopgaver. Bogholderen klarer det hele for dig.

Vælg en uddannet (og erfaren) bogholder og revisor

Det er som sagt ikke alle og enhver, der kan tage sig af en virksomheds økonomi. Det kræver en uddannelse – og ikke en kort én af slagsen. Når du står i situationen og skal vælge en bogholder eller revisor er det derfor vigtigt at vedkommende har den rette uddannelse til at kunne tage sig ordentligt af dine regnskaber. Uddannelsen er dog ikke det eneste vigtige. Erfaring er også meget vigtigt. Det er derfor altid den bedste løsning at vælge en uddannet bogholder og revisor, som har mange års erfaring indenfor området. Det er dem, der har bedst styr på regnskaberne – og kan klare dine i søvne.

Vælg en sparringspartner

En bogholder er ikke kun ansvarlig for virksomhedens økonomi. Og kan derfor ikke bare siges at være blot endnu en ansat. En bogholder og revisor, specielt en ekstern én af slagsen, kan fungere som en vigtig sparrings- og samarbejdspartner. Men kun hvis man forstår at udnytte sine muligheder på den rigtige måde. En bogholder og revisor har nemlig det fulde overblik over virksomhedens økonomi. De har dermed en kæmpe indsigt i, hvad der fungerer og hvad der absolut ikke gør i din virksomhed. Det giver dem de bedste forudsætninger for at rådgive dig i forhold til din virksomheds økonomiske situation. Det er en oplagt mulighed for dig som virksomhedsejer at få mest muligt ud af dine penge, så du ikke bare ender med at smide dem ud ad vinduet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *