Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Sådan vælger du den rigtige ordstyrer

19. marts 2019

Når det kommer til store møder, konferencer eller generelt større arrangementer, så er det vigtigt at have en dygtig ordstyrer, som kan sørge for at et arrangement løber af stablen uden problemer.

En professionel ordstyrer hjælper med at binde arrangementet sammen, engagere deltagerne og skabe en naturlig sammenhæng mellem de forskellige faser i arrangementet.

Det kan være svært at finde den rigtige ordstyrer til et arrangement, men vi har her samlet et par karakteristika, der kendetegner en dygtig ordstyrer.

Den rigtige ordstyrer er objektiv

En ordstyrer kan sagtens være en person intern i virksomheden, for eksempel én fra ledelsen. Det er dog ikke altid den bedste løsning, da de ofte ikke kan se bort fra deres egen baggrund. Det kan skabe problemer på sigt, specielt hvis det handler om at tale til en flok skeptikere.

I disse tilfælde er det vigtigt at finde en ekstern ordstyrer, der passer til arrangementets tone. En person udefra vil ofte være i stand til at se emnet fra modtagerens synsvinkel, fordi han ikke sidder med hænderne i det til dagligt. Han er med andre ord objektiv. Han risikerer ikke at tale ned til deltagerne eller ignorere deres frustrationer. Han hjælper med at holde fokus på emnet og holde den gode tone hele vejen igennem.

Den rigtige ordstyrer har ”people skills”

Det nytter ikke at have en ordstyrer, der står og taler i en langsom og monoton stemme og som ikke opfatter, hvad der sker omkring ham.

En ordstyrer skal have ”people skills”. Han skal være interessant, spændende, god til at holde publikum engageret og interesseret. Han sørger for små pauser undervejs og sørger for at opretholde den gode stemning. En dygtig ordstyrer sørger endda for at holde publikum kørende selv under pauserne. Det er derfor vigtigt at finde en ordstyrer, der kan læse mennesker og situationer – og det er ekstremt vigtigt at finde en ordstyrer, som kan være på hele arrangementet igennem og tilpasse sig utilsigtede hændelser.

Den rigtige ordstyrer kan skære ind til benet

Mange præsentationer har meget indhold, viden og tunge slides og det kan være svært for publikum at følge med – og i sidste ende tage de vigtigste punkter med sig hjem.

En ordstyrers vigtigste opgaver er derfor at finde hovedpointerne i oplæggene og opsummere dem for publikum, så de får alle de bedste budskaber med fra et arrangement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *