Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Sådan kan kontoret bidrage til et bedre arbejdsmiljø

21. november 2019

Du tænker måske, at kontoret blot er et fysisk rum, hvor dit og dine kollegaers arbejde udføres. Det arbejde I laver kan vel udføres over alt, tænker du måske. Det er måske også sandt, men det er ikke sikkert, at arbejdet kan udføres lige så godt. Vores arbejdsrum kan nemlig have en stor indflydelse på hvor effektivt, vi arbejder. Men hvad er et godt arbejdsrum så?

Skab et grønt kontor

Planter kan, rent udseendemæssigt, være med til at skabe et hyggeligt indeklima. Men vidste du, at det også er videnskabeligt bevist, at planter kan reducere stress og eliminere luftforurenende stoffer? Så hvorfor ikke pynte kontoret samtidig med at give dine kollager et sundere indeklima? Det er naturligvis ikke alle planter, der egner sig til at være kontorplanter. Det skal være nogle, der ikke behøves den store opmærksomhed, men samtidig nogen, der også er pæne at se på.

Giv dine ansatte et frugtboost!

Alt imens, du ikke kan blande dig i, hvad dine ansatte indtager af mad, kan du godt skubbe dem lidt i den rigtige retning. Det er vigtigt, for ens mentale og fysiske helbred, at man får noget “naturligt” mad – altså noget, der ikke er processeret og forandret til ukendelighed. Hvis I har mulighed for det, kan du tilkoble jer en frugtordning – så kommer frugten lige til døren, og det bliver ikke nemmere! Det er desuden smart at have, hvis en af dine ansatte skulle opleve en lille sult i løbet af dagen. Den kan nemt klares med et stykke frugt, og så kan den ansatte snildt fortsætte med fuld arbejdskraft, som det ellers er svært at gøre, hvis man er sulten.

Giv dine ansatte et rent kontor!

Noget, der virkelig kan have en negativ indvirkning på de ansattes arbejde, er et beskidt kontor. Det er ikke sikkert, at I selv har tid til at holde det rent, men så er det jo smart, at I nemt og smertefrit kan bestille et rengøringsfirma til at gøre rent for jer – som tilmed også ville kunne gøre det mere hurtigt og effektivt end jer selv. Det er en nødvendig del af ejendomsvedligeholdelse at holde hjemmet – og kontoret – rent. Du kan tilmed opleve, at der er færre sygedage, hvis dine ansatte trives i et rent miljø. Man kan nemlig ikke undgå, at der kommer bakterier på et kontor, men man kan minimere spredningen af det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.