Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Sådan bliver du en bedre leder

21. februar 2019

Det er svært at være leder, uanset hvilken branche eller virksomhed, man arbejder i. Det kræver overblik og løbende udvikling for at blive en god leder for sine ansatte – og det tager tid.

Det er lederen, der skal gå forrest i arbejdet med at skabe resultater og det kræver en kæmpe viden om blandt andet ledelse som disciplin – og en kæmpe viden om sig selv også. Mellemledere bliver mere motiverede, når de får en større viden om ledelse og udvikling, og det smitter af på de ansatte og hele organisationskulturen.

Lederudvikling er derfor en meget vigtig del af en virksomhed, fordi det i sidste ende sørger for at alle medarbejdere og ledelsen trives med hinanden – og man altid ved, hvad man kan forvente af hinanden. Lederudvikling kan gøres på mange måder, men den mest effektive er helt sikkert med en ekstern konsulent. En konsulent kan nemlig hjælpe med at samle ledergruppen og forbedre det indbyrdes netværk, hvilket medfører et bedre samarbejde på tværs af virksomheden.

Workshops

Workshops udført af eksterne konsulenter får samlet ledergruppen, og får dem til at samarbejde og arbejde aktivt omkring en lang række værktøjer og opgaver. Formålet med lederudvikling er at implementere en ny kultur i hele virksomheden ved hjælp af det dynamiske arbejde med værktøjerne og ved hjælp af løbende opfølgning.

Enhver workshop begynder med en forventningsafstemning, hvor succeskriterier identificeres og en analyse af virksomheden. Workshoppen har til formål at give lederne inspiration og viden, og der benyttes dialog, interview, erfaringsudveksling og opfølgning for at give lederne de kompetencer, de har brug for for at blive den bedst mulige leder.

Løbende opfølgning

Det er ikke nok at sætte en enkelt dag af i kalenderen til at blive en bedre leder – det er lidt mere komplekst end som så. Man kan ikke bare dukke op til en enkelt workshop og så kan man lige pludselig samarbejde med alle og har styr på leder disciplinen. Det kræver afprøvning og løbende opfølgning at blive en god leder – det er en proces, man skal igennem, hvor man forbedrer sig lidt efter lidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *