Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Lastbilchaufførers job kan gøres nemmere med en OBU

30. oktober 2019

 

Lastbilchaufførers job bliver gradvist nemmere (indtil den erstattes komplet af selvkørende lastbiler), efter der er blevet opfundet et smart, teknologisk artefakt, som med tiden vil give grænseløs færden i Europa. 

 

Hvordan fungerer den?
 

Det, der menes, med grænseløs færden, er at man slipper for manuel betaling ved landegrænser, som man støder på mange af, hvis man er udenrigs lastbilchauffør.  

Med en OBU behøves man ikke engang at stige ud af bilen, eller samtale med nogen, når man ankommer til en landegrænse. OBU’en laver en automatisk elektronisk betaling ved landgrænsen, så følelsen af mobilitet øges.  

Det er dog ikke alle lande, der er inkluderet i OBU’en (endnu!). Indtil videre kan man køre grænseløst mellem 8 forskellige lande i Europa, men producenterne bag produktet bestræber sig konstant på at inkludere flere lande, så mobiliteten forøges. 

 

Hvordan installeres den?
 

Når du har modtaget din OBU, kan du enten vælge at få den installeret hos et autoværksted, eller selv prøve kræfter med det.  

Hvis du selv vil installere den, skal du først tage klistermærkerne af og placere OBU’en i forruden, på indersiden af bilen. Den skal placeres et helt bestemt sted, sådan at satellitten kan opfange dens signal. Det er især med hensyn til denne præcision, at det kan være rart at have en mekaniker til at hjælpe en, så man er sikker på, at apparatet placeres helt perfekt. 

Derefter skal du huske, at andre elektroniske genstande ikke må komme inden for 10 centimeter af produktet. Det kan forstyrre signalet. Derefter indtastet nogle oplysninger om køretøjet, fx vægt, nummerpladenummer og antal akser. Apparatet skal desuden konstant være tilsluttet køretøjets elektroniske system. Så husk ikke at trække den ud af stikket. 

Når du ankommer til en landegrænse, og OBU foretager sin automatiske, elektroniske betaling, indikeres den gennemførte betaling med et lille “bip” og et grønt lys.  

Hvis der ikke kommer et grønt lys, kan du altid ringe til OBU’ens producent, så du kan få assistance til, hvordan problemet kan løses. Der er dog ikke mange, der oplever problemer med sin OBU, og de fleste har oplevelsen af, at deres mobile arbejde er blevet meget nemmere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *