Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Har du brug for klistermærker?

21. november 2019

Klistermærker er ikke kun for børn.

Der findes mange forskellige klistermærker, som faktisk har nogle rigtig vigtige formål – formål, som du sikkert slet ikke kender til lige nu og som du måske slet ikke rigtig har lagt mærke til i din hverdag. Her har vi samlet et lille overblik over de vigtigste klistermærker (også kaldet mærkater), som bruges rundt omkring i de forskellige brancher i Danmark til forskellige formål. Læs med her og lær om de vigtige klistermærker.

Kontrol- og kalibreringsmærkater

Kontrol- og kalibreringsmærkater bruges til at dokumentere at intervaller for bl.a. service og kalibrering af maskiner er blevet overholdt. Disse mærkater ser du ofte i bl.a. elevatorer, hvor der er et klistermærke, der informerer og dokumenterer, hvornår seneste kontrol eller service af elevatoren er udført. Kontrol- og kalibreringsmærkater findes i et utal af farver, former og materialer, og de kan dermed faktisk skræddersys til virksomheden.

Produktmærkater

Produktmærkater er klistermærker, der bidrager til funktionaliteten af et produkt. Det kan for eksempel være klistermærker i en bestemt farve med navnet på en farve, der sættes på et produkt, så et potentiel køber ved, hvad farve, der er tale om, uden at de behøver at pakke produktet ud af dens indpakning. Det kan også være klistermærker på produkter, der informerer om at produktet er “Made in Denmark” eller måske informerer om en bestemt form for garanti eller blot informerer om producent og dens telefonnummer. Disse kan også laves i et utal af farver, former og materialer.

Sikringsmærkater

Sikringsmærkater er klistermærker med logo og/eller tekst, som bruges til at vise ejerskab af diverse ting og sager. Det kan bl.a. være de små “Holmegaard” eller “Lyngby”-klistermærke, der sidder på dine vandglas, vaser eller lignende. Disse mærkater kan laves af en folie, der kun kan fjernes ved at skrabe med en skarp genstand eller slibe dem af – og disse kan også laves i alle tænkelige farver og former.

CE-mærkater

CE-mærkater er klistermærker med CE-logoet, som bruges til mærkning af maskiner og apparater, imens typemærkater er klistermærker med et produkts type- og serienummer og evt. andre tekniske oplysninger og CE-logoet. CE- og typemærkater kan laves, således at alle data tilføjes med tusch eller laserprinter – eller så kan de printes med fortløbende nummerering. Også disse kan laves i alle mulige farver, former og materialer.

Hvis du vil vide mere om ovenstående klistermærker, så kan du læse meget mere om dem her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.