Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Få mest muligt ud af medarbejderudviklings-samtalen

30. april 2019

Der er mange uskrevne regler, når man snakker medarbejderudviklingssamtaler, også kaldet MUS.

Hvad skal man egentlig snakke om? Hvad må man snakke om? Hvad må man ikke? Nogle mener at det er komplet spild af tid, imens det for andre er en god måde at få mere ud af sit job på.

Her har vi samlet et par tips til, hvordan man får mest ud af MUS.

Tag MUS-forløbet alvorligt

Hvis du på forhånd har den holdning at MUS alligevel ikke fører til noget, så ender det også med at det ikke fører til noget. Hvis du til gengæld tager MUS-forløbet alvorligt, udfylder MUS-skemaet med en masse relevante problemstillinger og til samtalen kommer frem med både positive og negative punkter omkring dit arbejde, så vil din chef også lytte til, hvad du har at sige. MUS-forløbet er til for at forbedre dit job, så når du ikke tager det alvorligt, så bliver problemernes ikke belyst og dermed heller ikke løst.

Forbered dig grundigt

Uanset om du har modtaget et MUS-skema, du skal udfylde eller bare bliver indkaldt, så er det ideelt at du forbereder dig godt og grundigt til MUS. Det er vigtigt at du både kommer med positive og negative ting, så I har noget at snakke om – det samme vil chefen gøre. Hvis du ikke på stående fod kan huske alle de ting, du gerne vil diskutere, så er det en god idé at skrive dem ned og medbringe dem til samtalen.

Lav aftaler og følg op på aftalerne løbende

MUS handler jo om at forbedre jobbet og det kræver at både medarbejder og arbejdsgiver holder hinanden op på de aftaler, der laves under samtalen og at der følges op på de aftaler løbende for at se om der også bliver gjort noget ved de problemer, der blev nævnt til samtalen. Det kan for eksempel være en god idé at skrive aftaler ned og løbende tjekke ind med om de er blevet overholdt – både for medarbejder og arbejdsgiver. Det giver også et bedre arbejdsmiljø for begge parter, når man er enige om, hvad der skal ske, hvordan man får det til at ske og hvornår det skal ske.

MUS er ikke en lønforhandlingssamtale

MUS-forløbet handler om at snakke om medarbejderens performance og selvom det umiddelbart virker oplagt at snakke løn i sammenhæng med god performance, så er MUS ikke en lønforhandlingssamtale. Det handler om at forventningsafstemme, så både medarbejder og arbejdsgiver får det optimale ud af medarbejderens arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.