Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Derfor skal du benytte dig af sprængningsservice

26. marts 2019

I alle slags byggeprojekter kan det blive relevant at rive både store og små dele ned for at komme videre.

Det kan for eksempel være at man køber et gammelt hus, fordi det ligger på en attraktiv grund og man derfor skal have revet et helt hus ned eller måske vil man bare have en enkelt væg, søjle eller måske en skorsten ned.

Sådanne nedrivninger kan håndteres på mange måder, både med håndkraft, med diverse store maskiner og også med mere avancerede teknikker som for eksempel sprængning af bygninger og konstruktioner.

Her har vi samlet to grunde til at benytte sig af sprængningsservice i næste byggeprojekt.

Sprængning er en meget effektiv nedrivningsmetode

Sprængning kræver selvfølgelig en masse beregninger på forhånd for at sikre at bygningen, bjælken, søjlen eller endda siloen falder på den rigtige måde og det rigtige sted og dermed ikke beskadiger andre bygninger eller lignende. Men når disse beregninger først er foretaget, så er sprængning faktisk stadig den mest effektive nedrivningsmetode. Det tager nemlig kun ét sekund at sprænge en bygning til grunden – og man sparer derved en masse håndkraft og også løn på en masse arbejdere. Bygningen bliver revet ned på ingen tid og derefter er det bare oprydningsarbejdet, der tager tid. Et nedrivningsprojekt er dermed hurtigere afsluttet end hvis der skulle håndkraft eller andre maskiner til at hjælpe med at rive en bygning ned.

Sprængning er en sikker nedrivningsmetode

Sprængning er en sikker nedrivningsmetode, når den bliver udført af erfarne eksperter inde for området. Professionelle sprængningsfirmaer foretager grundige analyser inden ethvert sprængningsprojekt for at tilpasse sprængningsteknikker efter sprængningsprojektet. De foretager relevante statistiske beregninger ud fra konstruktionens opbygning og de materialer, som bygningen er konstrueret af – og de foretager også ofte prøvesprængninger for at sikre at ladning og ladningsmængde passer perfekt til nedrivningsprojektet. En grundig analyse sørger også for at sprængningsfirmaer har total kontrol over præcis hvornår bygningen falder sammen og i hvilken retning. De kan altså konstatere præcis hvor en bygning falder sammen og dermed sørge for at ingen bliver ramt af eventuelle vragrester eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *