Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Arbejdslivet

Firmaevents styrker effektiviteten i teamet

23. maj 2019

Som leder eller virksomhedsejer bør du have et særligt fokus på at ryste dine medarbejdere bedre sammen. Teams med stærke relationer præsterer nemlig bedre og har færre sygedage.

Det er ingen hemmelighed, at både organisationsteorien såvel som de faktiske arbejdspladser har fokus på arbejdsmiljø og trivsel. Simpelthen fordi værdien af glade og mentalt sunde medarbejdere er vigtig for forretningen. Bedre trivsel fører til højere produktivitet, hvilket afspejler sig på bundlinjen, mens mental veltilfredshed kan oversættes til færre sygedage.

Her har vi samlet et par gode råd, du kan tage med i overvejelserne, når du planlægger næste firmaarrangement.

Sørg for plads til alle

Når du afholder dit event for firmaets ansatte, skal der være plads til alle – både i fysisk og mental forstand. Da alle skal kunne være med, bør du se på din medarbejderstab, inden du vælger aktiviteter eller øvelser. På den måde kan du målrette øvelserne, så alle er inkluderede.

Fysisk kan du både afholde arrangementet indendørs eller i det fri. Det vigtigste er, I har plads til at udfolde jer og afstand til at adskille grupper, så de ikke aflurer hinanden, men selv finder løsningerne til dagens planlagte aktiviteter.

Hvis virksomheden ikke selv ønsker at planlægge og bruge ressourcer på at finde områder, så kontakt en virksomhed, der har faciliteter til at skabe en god dag for dine ansatte. Læs mere her, hvis du søger en pakkeløsning med aktiviteter og sjov.

Mentalt skal der også være plads til alle. Det kan være en svær øvelse at finde noget, der passer alle. Er der nogle, der føler sig utrygge, er det vigtigt at sætte ord på, at det er helt i orden at se på, hvis grænser bliver overtrådt.

Formålet med arrangementer, der har karakter af teambuilding, er netop at rykke ved grænser og få hold til at præstere ved at støtte sig til hinanden. Alligevel skal der være plads til at sige fra, hvis noget bliver for udfordrende for den enkelte. Her er det vigtigt, der er opbakning og forståelse.

Hav humoren med

Det er vigtigt, at medarbejderne hurtigt indser, at der er andre spilleregler end i den mere formelle dagligdag. Det kan en facilitator eller instruktør hjælpe med ved at løsne op og skabe positiv energi.

Start evt. med en ”icebreaker”, hvor der bliver talt imellem alle og skabt tillid forud for øvelserne. Det sænker paraderne og gør samarbejdet lettere. Resultatet bliver en sjovere dag for alle, hvor de hver især har følt, de har bidraget og været en del af fællesskabet. Det kan gøre en stor forskel for den enkelte, når han eller hun vender tilbage på jobbet med en fornemmelse af netop at være en vigtig medspiller og kunne gøre en forskel i sin funktion.

Saml op på dagen

Når dagen er ved at være omme, er det vigtigt at evaluere. Evalueringen er en oplagt metode, når der skal reflekteres og drages parraller mellem dagens program og virksomhedens hverdag. Tal både om individets rolle og gruppens indsats.

Mærker du, at de mere stille medarbejdere har haft mulighed for at udfolde sig på en anderledes måde, så brug anledningen til at få dem til at åbne sig. Det giver dem ekstra tryghed og skaber mere kontakt til resten af teamet.

Sørg afslutningsvis for at klappe ad hinanden og gå rundt og sige tak for en god dag. Det styrker fællesskabet og gør det lettere for kollegaer at omgås hinanden takket være de nye sammenhænge, man kan se sig selv i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.