Søg efter artikel eller underside...

Tryk på enter for at søge

Nethandel

Gør din hjemmeside sikker med et SSL-certifikat

27. september 2019

Hvis du er hjemmesiderejer, så er der flere gode grunde til at få et SSL-certifikat. “Men hvad er det?” Tænker du måske, og hvis du gør så fortsæt endelig med at læse med!

Lås på siden

Hvis du er på en hjemmeside med SSL-certifikat, vil du kunne se en lille hængelås og ofte ordet “sikker” oppe i URL’en inden hjemmesidens adresse. Denne lille hængelås er et symbol på, at du er på en sikret hjemmeside. For at sige det simpelt, så betyder en sikret hjemmeside, at det er sværere at hacke den.

Google foretrækker de sikre hjemmesider

Hvis du er hjemmesideejer, så ved du forhåbentligt, hvor vigtigt det er at være gode venner med Google! Google dikterer nemlig i stor stil, hvor din hjemmeside er placeret i søgemaskinen, og jo længere fremme på Google du er – jo flere besøg vil din hjemmeside få.

Så hvis du ikke synes, at sikkerhed er et tilstrækkeligt argument for, hvorfor du skal anskaffe dig et SSL-certifikat, så vil du måske synes, at det er godt nok, at Google foretrækker de sikre hjemmesider?

Google har nemlig længe varslet, at de snart vil prioritere der sider, der har certifikatet. Det kan derfor betyde, at du bliver smidt helt bagerst i den magtfulde søgemaskine, hvis ikke du skaffer dig et.

Hvordan gør man?

Alle kan anskaffe sig et SSL-certifikat, så der er ingen undskyldninger for ikke at gøre det. De fleste webhosts tilbyder en form for SSL-certifikat, så du kan med fordel kontakte din udbyder og høre, hvad de kan tilbyde dig.

I de fleste tilfælde er det heldigvis ikke særlig dyrt, og nogle webhosts giver det endda med som en selvfølge.

Men selv hvis du anskaffer det billigt eller gratis, så skal det stadig installeres. Dette gør man i sin backend – altså ved at gå bagved hjemmesiden ind til koden bag den. Dette kan være lettere kompliceret, hvis man ikke er så teknisk anlagt, og det kan derfor være en fordel at hyre en udvikler til at gøre det for en.

Det er vigtigt, at dette ikke er et punkt, du føler dig overselvsikker på. Hvis du ikke ved, hvad du laver, så kan du nemlig risikere at ødelægge mere på din hjemmeside, end du fikser. Og hvis det er tilfældet, så skal du bruge flere penge på en udvikler, end hvad du skulle inden uheldet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.